MUNervaringdelen

'Android en Windows Phone worden populairder ten koste van concurrenten'

Door Roy op 29-04-2013 12:42

blackberry

In de eerste drie maanden van 2013 is het marktaandeel van Android in vijf grote Europese markten, de VS en Australië ten opzichte van 2012 wederom gestegen. Ook het Windows Phone-aandeel blijkt een stijging door te maken. Apple's iOS, BlackBerry OS en Symbian leveren in.

De iPhone-verkopen in de landen waarin door onderzoeksbureau Kantar werd gemeten, daalden gemiddeld met een procent, terwijl de Android-verkopen met 10,7 procentpunt stegen. Het Windows Phone-aandeel steeg met 2,5 procentpunt.

De groei gaat vooral ten koste van BlackBerry-telefoons en Symbian-telefoons, waarvan de verkopen 5,4 en 5,6 procentpunt daalden ten opzichte van dezelfde periode in het jaar ervoor. De Europese verkopen in de eerste drie maanden van 2012 en 2013 werden door Kantar gemeten in Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk; Nederland en België zijn niet meegenomen in het onderzoek.

De cijfers van de vijf Europese landen laten ook onderlinge verschillen zien. Spanje blijkt een echt 'Android-land' te zijn geworden; maar liefst 93,5 procent van de in 2013 verkochte smartphones in dat land draait Android. In de eerste drie maanden van 2012 was dat nog 76,8 procent. Alle andere besturingssytemen in Spanje werden weggedrukt door Android en daalden in populariteit. In buurland Italië blijkt naast Android, Windows Phone ook goede zaken te doen. Het marktaandeel die smartphones steeg daar van 5,9 naar 10,9 procent. Ook in het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk steeg het aandeel verkochte Windows Phones.

In de zeven onderzochte landen verkochten iPhones alleen in Japan beter dan Android-telefoons. Het iPhone-aandeel ligt daar op 49,2 procent, terwijl Android een aandeel van 45,8 procent voor zijn rekening neemt. Windows Phone en Symbian zijn op het eiland met 0,3 en 0,2 procent nauwelijks een partij. Van de landen waarin resultaten van 2012 bekend waren bleek iOS het alleen in Frankrijk beter te doen dan dezelfde periode in het jaar daarvoor. Die stijging bedraagt echter slechts 0,7 procentpunt. Daarbij moet in het achterhoofd worden gehouden dat de verhouding tussen Android en iOS ook per kwartaal verschilt; Apple brengt nieuwe iPhones meestal in de zomer of in het najaar uit, wat vaak in die periode tot een flinke stijging in de verkopen leidt. Kantar voorziet dat de stijging van het Android-aandeel voorlopig nog doorzet, dankzij de start van de verkoop van de HTC One en de Samsung Galaxy S4.

De genoemde cijfers zijn gebaseerd op afkomstig van Kantar Worldpanel, dat onderdeel is van reclame- en pr-bureau WPP. De cijfers worden bepaald aan de hand van enquetes onder ongeveer een miljoen mensen in Europa en 240.000 mensen in de Verenigde Staten.

Bron: http://tweakers.net/nieuws/88791/android-en-windows-phone-worden-populairder-ten-koste-van-concurrenten.html

MUNaanbevolen producten:

Simyo Belminuten: 700
Smsjes: 1400
Datalimiet: 0
Prijs: € 27,00
Contractduur: 12 maanden Opstartkosten: € 14,99
Simyo Belminuten: 200
Smsjes: 400
Datalimiet: 0
Prijs: € 11,00
Contractduur: 12 maanden Opstartkosten: € 14,99

HEB JIJ DE HOLLANDSE NUCHTERHEID?

Word jouw spreuk het meest geliked, dan win jij deze op een uniek tegeltje voor jezelf en 3 vrienden.


MUNgebruikers

LIKEMUNspreuk